Je vindt altijd de weg naar Praktijk De Krachtoase

Contact

2022
Mei

Om de zichtbaarheid wat te vergroten en mensen wat meer wegwijs te maken werd een stijlvol bord in onze voortuin geplaatst. Het werd voorzien van handige informatie en voor mensen die de weg zouden kwijt raken ...  je kan er nu niet meer naast kijken ...  met dank aan Publienos.

September

Het wonder was gebeurd ... Met man en macht werd er gewerkt om van Praktijk De Krachtoase een oase van rust te maken. We waren dan ook heel fier en dankbaar om jullie te mogen verwelkomen. Dankbaar om al die mensen die meegeholpen hebben: firma Werbrouck, grondwerken Dieter Noppe, Dylectro at Interieur Yves Deschepper en O'Sea Cosmetics Oostende. Stuk voor stuk bekwame vakmensen die er in geslaagd zijn om het project mooi af te werken. Het logo is van de hand van kunstenares Veroniek Bouttelgier en kaligrafe Ann Denys. Een oprechte dikke merci voor het vele mooie en harde werk!  

2021
Juli - augustus

Onder het mom 'Je kunt geen ei eten zonder het te breken' ... eerst graven en afbreken! Het ging vooruit ...

Mei - juni

Na wat zwoegen, trekken en sleuren legden we in mei, net als de vogeltjes, ons ei. Een definitieve planning voor de start van de werken werd vastgelegd en het einddoel kreeg een datum: halfweg september 2021 zou praktijk De Krachtoase oprijzen en schitteren.

Twee bevrienden kunstenaressen zorgden ondertussen voor een passend logo wat we bij de opening bekend wilden maken ... in twee woorden: prachtig en schitterend!

De laatste puntjes werden op de spreekwoordelijk 'i' gezet en we konden uitzien naar de start van de werken die gepland stond voor donderdag 1 juli.

April

April stond in het teken van keuzes maken. Op de vooravond van de grappigste dag van het jaar kozen we materialen en kleuren voor het totaalproject. We gingen ook op stap om tegels te kiezen en met de mensen van O’Sea Vereecke Cosmetics Oostende planden we de totaalinrichting van de praktijk voor pedicure en manicure.

Februari - maart

Spannend moment: het dossier werd officieel ondertekend en ingediend in het Omgevingsloket. Volgens de architect stond alles in het teken van een meldingsplicht. Afwachten dus of het dossier ook op die manier behandeld kon worden.

Een maand later ... verlossend moment: het dossier werd door de bevoegde instanties goedgekeurd en we kwamen in het traject van de meldingsplicht. De befaamde gele brief mocht gedurende 30 dagen aan de voorgevel prijken als verplichte melding van de werken. Er was een onmiddellijke toelating om met de werken te beginnen. Nu nog de aannemers meekrijgen in de timing …

2020
September - december

Uit een of ander brein ontsproot het idee om een eigen praktijkruimte te creëren achter het huis, een verlenging van de bestaande woning om er een eigen praktijk in te richten. Wat zou de stad daarover zeggen? Wat waren de mogelijkheden? Tijd dus om op onderzoek te trekken.

In een eerste verkennend gesprek met de stad werden de mogelijkheden onderzocht en we kregen een voorzichtige ‘go’ om toch al enkele eerste afspraken te maken. Er zat zeker potentieel in het dossier en afhankelijk van onze vraag was het zeker een aanvraag waard.

We gingen in zee met de firma Werbrouck die het totaalproject in vorm zou gieten. Samen met Dieter Noppe voor de grondwerken en Yves Deschepper van Dylectro at Interieur voor de elektriciteit werd het al vlug een totaalplaatje.

Architect Vincent Vandommele zorgde voor de correcte opmetingen en tekeningen om het dossier in te dienen in het befaamde Omgevingsloket.

Je kan er niet meer naast kijken ...